Állatbemutató előadások

Az állatbemutató előadások megrendelését csak telefonon áll módunkban felvenni! Áprilistól októberig napközben folyamatosan zajlanak az előadások, elérhetőségünk meglehetősen nehézkes, ezért megértésüket kérjük. Amennyiben telefonszáma kiírásra kerül, igyekszünk a késő délutáni órákban mindenkit visszahívni!

Az alkalmazkodás mesterei

Humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthatnak be az érdeklődők. Az előadás végére bebizonyosodik, hogy lakókörnyezetünk, nagyvárosaink remek élőhelyei az alkalmazkodásra képes élőlényeknek. A műsorban a legkisebbektől (egér, patkány) a legnagyobbakig (róka, borz) képviseltetik magukat e fantasztikus városlakók, ezáltal a közönség részletes ismereteket szerezhet e kézből nevelt szelíd vadállatokról.

Állatszereplők: egér, patkány, görény, nyest, róka, borz, kutya

Az előadás időtartama: 1 óra

Előadó: Tóth Gábor

Madarak

A gyerekekkel felelevenítjük az általuk is ismert madárfajokat, elmeséljük miért és miről énekelnek, mekkorák, hol élnek és mivel táplálkoznak. Megbeszéljük, hogy a madarak táplálékállatainak megóvása miként függ össze a madarak védelmével. A táplálékállatok bemutatása során bogarakkal, sünnel, gabonasiklóval, patkánnyal, galambokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Éjjel aktív madárként egy kuvik, nappaliként pedig egy Harris héja közelebbi bemutatására kerül sor. A madárvédelem évszakos tennivalóinak ismertetését követően a program galambröpítéssel zárul.

Állatszereplők: rovarok, sün, patkány, sikló, kanári, papagájok, kuvik, Harris héja, galambok

Az előadás időtartama: 1 óra

Előadó: Gőgös Zsuzsanna

Galambdúc és kártevői

Előadásunkban a legkülönlegesebb galambfajtákat mutatjuk be küllem, testméret és teljesítmény alapján, láthatók óriások és törpék, gyönyörűséges és csúnyácska fajták egyaránt. Programunk célja felhívni a figyelmet arra, hogy a galambászat az ember és természet kapcsolatának egyedülálló és különleges módja!

Állatszereplők: díszgalambok, postagalambok, egér, patkány, görény,

Időtartam: 1 óra

Előadó: Geszler István