Állati Jó Bemutató

 

"A Természet mindig hiteles varázslatokat használ."  Szepes Mária

Óvodás és iskoláskorú gyermekcsoportok részére összeállított ismeretterjesztő előadásokat tartunk, élő állatok szerepeltetésével. A foglalkozások előre megbeszélt témakörön alapulnak, melyekről részletesen a Programjaink menüpontban olvashatnak. Minden előadásnak meghatározott állatszereplői vannak...

 

 


 

 

Tóth Gábor - solymász

Munkahelyek: 

Végzettség: solymász
Jelenleg az Állati Jó Bemutató (családi vállalkozás) előadója és szakmai vezetője 
Érdeklődés: állatok, állatok, állatok........stb....

Gőgös Zsuzsanna - zoológus

Munkahelyek:

 Jelenleg az Állati Jó Bemutató előadója és a szervezeti ügyek felelőse

Végzettség: vadgazda, zoológus
Érdeklődési kör: ember és környezete

az állatbemutatókról:

   A nap mint nap változó helyszín rendkívül szűk keretek közé szorítja az élő állatok bemutatásának lehetőségeit, de tapasztalataink szerint az állat puszta jelenléte is elegendő egy nyitott és befogadó lelkiállapot létrehozásához, ami az általunk helyesnek tartott szemléletmód átadásához nélkülözhetetlen.
 
   Bemutatóinkon az élő állatok jelenléte mellett óriási szerepet játszik az elhangzó szöveg, (nem az állat ’dolgozik’, sokkal inkább az ember), ezért az előadóra nagy felelősség hárul, hogy megfelelő ismeretet adjon át az állatok által elbűvölt közönségnek!
A jó hangulat és a vicces-humoros ismertetés a figyelem fenntartása szempontjából fontos, ám véleményünk szerint az állatok - főként vadállatok - tartásának és bemutatásának csakis akkor van létjogosultsága, ha szemléletet formál és az emberek gondolkodását a természetről új és helyes alapokra helyezi.
 
   Állatokkal dolgozni mindenkor és mindenhol felelősséggel teljes, nagy odafigyelést, körültekintést és hozzáértést igénylő feladat, akárcsak a gyerekek nevelése. Szívvel-lélekkel és teljes odaadással lehet és érdemes végezni. Mindhárman igyekszünk ennek szellemében munkálkodni és saját lehetőségeink szűk határain belül ily módon próbálunk tenni valamit közvetlen környezetünk javulásáért.